DOGRADONAČELNIK JOSIP BILANDŽIJA PRIMIO PROF. DEJANA NEMČIĆA

Zamjenik gradonačelnika Garešnice Josip Bilandžija u prostorijama gradske uprave primio je Dejana Nemčića, profesora geografije i pokretača, sada već svjetski poznatih projekata „Afrika možemo zajedno“ i  „Uživo sa svih kontinenata“.  

Tom prigodom zamjenik Bilandžija je, između ostalog, rekao: „Moram istaknuti da sam ponosan što su ovi projekti pokrenuti upravo iz Garešnice još dok je profesor Nemčić radio u našoj osnovnoj školi i što su u njima prva sudjelovala naša djeca.  Danas je, vidjeli smo, vrijednost tih projekata prepoznata i na nacionalnoj i na svjetskoj razini, a dokaz su tome brojne nagrade i priznanja koja su uslijedila. Prije svega u ime Grada Garešnice želim se zahvaliti profesoru Dejanu Nemčiću na promidžbi našega Grada kroz te projekte kao Grada znanja, ideje i inovacije. Vrijednost tih projekata upravo je na promoviranju važnosti znanja i obrazovanja, ali i na promociji humanitarnog rada te ljudskih prava. Osim toga kroz ove projekte promoviraju se i male sredine, kao što je Garešnica, kao mjesta ugodna za život, kao mjesta u kojima se cijeni znanje i u kojima se podupiru najbolji učenici i poštuju njihovi učitelji i profesori.“

Na koncu je zamjenik J. Bilandžija mladom garešničkom profesoru obećao daljnju potporu Grada  Garešnice, a profesor D. Nemčić zahvalio se na podršci i obećao daljnji marljiv rada na promociji znanja i obrazovanja.