Tradicionalna Gastro-flora opet oduševila posjetitelje

Tradicionalana Gastro-flora, jedna od garešničkih manifestacija po kojoj je Garešnica proteklih godina postala prepoznatljiva na turističkoj karti Hrvatske, i ove je godine okupila mnoštvo sudionika i posjetitelja. Rimska priča i prezentacija starih zanata, županijska obrtničko gastro izložba i koncert Joleta, sajma cvijeća, bogat zabavno-kulturni program u kojem su sudjelovali vrtićanci, učenici, zubmići i zumboline te mali folkloraši iz Hercegovca, Velike Trnovitice i Garešnice, samo su dio sadržaja ovogodišnje manifestacije koja je privukla ne samo Gareščane i mještane susjednih općina već i stanovnike okolnih gradova poput Kutine, Lipika, Pakraca, Daruvara i Bjelovara.

Ne smijemo zaboraviti promociju jela starih graničara i naših nacionalnih manjina te  garešničko-šibenski stol čija su jela oduševila posjetitelje. Cijelo vrijeme trajao je i festival meda, a program je završio filmskom projekcijom animiranog filma Mali princ u Hrvatskom domu te koncertom grupe Ledina na središnjem Trgu hrvatskih branitelja. Sve u svemu prelijepa manifestacija u kojoj su uživali svi posjetitelji na čemu prije svega treba zahvaliti organizatorima Turističkoj zajednici Sjeverna Moslavina i Udruženju obrtnika Garešnica. Među brojnim pokroviteljima i sponzorima treba izdvojiti i Grad Garešnicu i Komunalac Garešnica bez čije svesrdne pomoći organizacija ove manifestacije ne bi bila moguća.

Na kraju moramo naglasiti da to nije sve – ovogodišnja Gastro-flora završit će svojevrsnim kulturno-umjetničkim spektaklom - nastupom nacionalnog folklornog ansambla Lado iduće subote 13. svibnja u novoj sportskoj dvorani s besplatnim ulazom za sve posjetitelje.

Želeći Vam prenijeti djelić atmosfere sa ovogodišnje Gastroflore snimili smo za Vas nekoliko fotografija.